10/15/2010

Kräsupeakook metsapähklitega

See kook vist väga tutvustust ei vaja, küll aga ei ole metsapähklid originaalretsepti osa. Ja poekookidega võrreldes on siin vähem hapukoort-minule selline variant meeldib.Kahjuks on pilt ainult lahti lõikamata koogist kuna pärast seismist hävines see kook liiga kiiresti :)

Vaja läheb:

biskviit:
8muna
3dl suhkrut
3dl jahu
2tl küpsetuspulbrit

täidis:
350ml hapukoort
200ml kondenspiima
50g hakitud metsapähkleid

peale:
50ml hapukoort
200g šokolaadi hakitud metsapähklitega
natuke võid 20-30g
6sl piima

Valmistamine:

1) Tee biskviidid (jaga kogused kaheks ja saad 2 biskviiti-vormi suurus oli 24x30cm). Biskviidi valmistamisest loe siit. Soovi korral kasuta ühes biskviidis ka kakaod.
2) Jahuta biskviidid ja lõika pooleks. 1/4 tee kuubikuteks ja jäta pealmiseks kihiks.
3) Sega hapukoor kondenspiimaga ja haki pähklid.
4) Lao kihtimisi biskviit ja hapukoor. Kahele alumisele kihile pane ka pähklid ( natuke jäta ka kõige peale).
5) Sega biskviidi kuubikud hapukoorega.
6) Sulata šokollad või ja piimaga ning vala koogile. Peale puista pähkleid.
7) Lase üleöö külmas seista.


No comments: