10/11/2010

Lahja kohupiima rullbiskviit kiividega














Vaja läheb:

4 muna
1dl suhkrut
1dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
1dl kondenspiima
300g lahjat kohupiima (ja kindlasti kohupiima mitte kohupiimapastat)
2 kiivit

Enne täpsemat valmistamise kirjeldust paar vajalikku tähelepanekut:
* Munad tuleb rullbiskviidi jaoks vahustada tugevaks vahuks-see võtab ikka nii 5-7 minutit vähemalt aega.
* Ahi tuleb juba eelnevalt 225 kraadini kuumutada ja tainas kohe pärast valmimist ahju panna.
* Kui biskviit ei taha küpsetuspaberi pealt ära tulla niisuta paberit külma veega.
* Kiivi on hea lahja vili, aga samas ka pisut hapukas ja mõru, seega kiiviga liialdada ei tasu. Kiivi võib muidugi vahetada  mõne teise puuvilja või marjade vastu.

Valmistamine:

1) Vahusta munad tugevaks vahuks, ning lisa suhkur siis kui vaht on peaaegu vahustatud, jätkates mikserdamist.
2) Lisa munadele sõela abil küpsetuspulbriga segatud jahu ja sega vaikselt ühtlaseks seguks.
3) Määri küpsetuspaber vähese õliga kokku ja laota vormile. Mina kasutasin 24x30cm suurust vormi, aga võib kasutada ka natuke suuremat, sest biskviit tuleb parajalt paks. Kui päris suur plaadikook teha peaks koguseid natukene suurendama. Küpseta 225 kraadi juures umbes 7 minutit või kuni biskviit hakkab õrnalt pruuniks minema.
4) Mikserda kondenspiim kohupiimaga ühtlaseks.
5) Lõika vormist natuke suurem tükk küpsetuspaberit ja kummuta valminud biskviit uuele paberile. Lase biskviidil jahtuda.
6) Kui biskviit on täielikult jahtunud, kata see ühtlaselt kohupiima ja kondenspiima seguga ning kata  kiivi tükkidega.
7) Keera biskviit rulli ja jäta vähemalt tunniks külmkappi seisma.
8) Enne serveerimist võid rullbiskviidi kaunistada näiteks tuhksuhkru ja kiivi viiludega.

No comments: