10/27/2010

Magus ja krõbe müsli

Tõbi on maha murdnud, seega pole juba ammu midagi uut postitanud ja ilmselt ei tee seda ka lähipäevadel. Nii väga kui ma ka kokkamist ei naudi, ei jätku hetkel kahjuks jõudu ja viitsimist mõelda toidule muud moodi kui lihtsalt kõhu täitele. Siiski panen siia ühe vahepeal proovitud müsli retsepti. Natukene võin rääkida oma plaanidest- nimelt ootab sellel aastal mind esmakordselt ees piparkoogi taigna valmistamine ja lisaks sellele on oodata vähemalt ühte suuremat torditegu. Nimelt on järgmine kuu minu vanaema juubel ja selleks puhuks lubasin mina tordi valmistada..põnev :) Nüüd müsli juurde..

Vaja läheb:

5dl kaerahelbeid
50g võid
50g hakitud metsapähkleid
1dl rosinaid
0,5dl kookoshelbeid
1dl vett
1dl suhkrut
1dl fariinisuhkrut

Valmistamine:

1) Pruunista kaerahelbed ja pähklid võis.
2) Keeda veest ja suhkrutest siirup.
3) Sega kaerahelbete ja pähklite juurde veel rosinad ja kookoshelbed ning aseta need ahjuvormi ja vala üle siirupiga. Sega hoolega.
4) Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 15 minutit, vahepeal segades.
5) Lase täiesti jahtuda ja säilita õhukindlalt. Olenevalt sellest, kui suuri tükke tahad võib enne jahtumist müsli rohkem laiali jaotada.














No comments: