10/11/2010

Mahlane juustu-seenepirukas.











Vaja läheb:

500g pärmilehttainast
5dl hakitud metsaseeni (võimalusel kukeseeni)
100g viilutatud suitsupeekonit
pool mugulsibulat
50ml hakitud rohelist sibulat
250ml hapukoort
3 muna
200ml riivjuustu
Maitsestamiseks soola ja pipart.

Valmistamine:

1) Prae läbi seened ja lase üleliigsel veel aurustuda. Lisa peekon, sibulad ja maitseained.
2) Kata lahtikäiva koogivormi põhi ja natuke ka ääred tainaga. Tee kahvliga tainasse augud ja küpseta 220 kraadi juures 5-7 minutit.
3) Kui tainas on keskel liiga palju kekrinud suru tainas segu lisades tagasi põhjale. Kata tainas seentega, jättes ääred vabaks.
4) Mikserda munad ja hapukoor ühtlaseks ja vala vormi.
5) Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit.
6) Kata pirukas juustuga ja küpseta natuke kõrgemal kuumusel või grill-režiimil veel 10 minutit et saada krõbedama pinnaga tulemus. Kui tahate,et lihtsal juust sulaks, küpsetage samal kuumusel veel 5 minutit.

Eriti hea soojana!

1 comment:

Maiasmokk said...

See pirukas vastab küll 100% oma nimetusele, tõepoolest, hõrgutavalt mahlane! Viib lausa keele alla!