11/23/2010

Karamellkissell

Väga lihtsalt valmistatav ja paljude jaoks nostalgiline magustoit, millega on hea kiiresti magusaisu rahuldada..tükiks ajaks rahu majas :) Kõiki koguseid võib vastavalt oma soovile muuta. Kes tahab vähem magusat, vähendab suhkrut, kes paksemat, lisab tärklist jne.

Vaja läheb:

2dl suhkrut
1dl vett
1l piima
3spl tärklist

Valmistamine:

1) Vala suhkur ja vesi paksupõhjalisse potti ja lase segul ilma segamata pruunistuda. Ole ettevaatlik, sest pott hoiab kuumust ja nii toimub pruunistumine koguaeg edasi. Valmisolev segu peaks olema vedel ja kuldpruun.
2) Enamasti on retseptides nüüd õpetatud, et lisa segule keedetud piim või vesi, aga mina võtan poti tulelt, ootan ainult nii kaua kuni segu enam ei kee ja lisan siis ettevaatlikult KÜLMA piima. Ei ole siis mingit plahvatamist ega kuumi aure. Nii kui piim lisatud (jäta umbes pool tassi alles) tõsta segu pliidile tagasi ja sega kuni segu ühtlustumiseni.
3) Nüüd lisa alles jäänud külmale piimale tärklis. Oota kuni segu hakkab keema ja lisa siis kiiresti segades tärklise-piima segu.
4) Tõsta segu pliidilt ja ära enam tugevalt sega, muidu muutub see vedelikuks tagasi.

No comments: