Selle koogi taga on päris pikk sünnilugu, kuid vaatamata sellele pean tunnistama, et tulemus ei olnud päris selline, nagu lootnud olin. Koogi taina retsept põhineb Lihtsa šokolaadikoogi retseptil , mille ma juba eelnevalt ka siia üles panin. Sama retsepti kasutasin ma mõni aeg tagasi ka oma vanaema sünnipäeva koogi tegemisel. Päev enne vanaema sünnipäeva olin vanemate juures, seega ei jäänud muud üle kui kook nende juures valmis teha. Aga kuna ammu polnud näinud ja rääkida oli palju, läks üsna kähku meelest, et kook üldse ahju sai pandud. Kui ma üks hetk juba tugeva šokolaadi lõhna peale ahju poole tormasin, sai selgeks tõsiasi, et olen lootusetult hiljaks jäänud- vajaliku 15 minuti asemel oli kook ahjus olnud juba tervelt 23 minutit. Oi kui vihane ma enda peale olin, aga kähku sai leitud ka lahendus. Lõikasin siis koogi pooleks (üleküpsetamise tõttu oli kook kuivem ja rohkem kerkinud), lisasin vahele kohupiima ja peale vahukoore ning tulemus oli kokkuvõttes päris hea. Kuna seekord oli sünnipäeval rahvast rohkem, otsustasin teha topeltkoguse ja küpsetada tainast meelega kauem. Iseenesest ju hea mõte, aga šokolaadiga koonerdasin-panin 400g asemel 300 ja hetkel usun, et see sai sellele koogile saatuslikuks..või noh vähemalt mõjutas lõpptulemust nii palju, et põhi eelmine kord oli kohe täitsa teise maitse ja tekstuuriga. Aga retsepti ma panen kirja ikka, ainult et suurema koguse šokolaadiga ja kui teha tavalise ümmarguse lahtikäiva vormiga, saab poole kogusega ka hakkama. Mina kasutasin vormi, mis oli 24x30cm. Kindlasti proovin ma seda kunagi õige koguse šokolaadiga ka, aga ega hetkel pead ei julgegi anda, et asi selles oli. Kui järgi katsetatud, annan teada.
Vaja läheb:
põhi:
400g piimašokolaadi
400g võid
8 muna
2 dl suhkrut
5dl jahu
4tl soola
täidis:
400g kakaokohupiima
300g konserv-virsikuid
600ml vahukoort
4tl suhkrut
8tl kakaod
Valmistamine:
1) Sulata või ja selle sees šokolaad.
2) Mikserda segu hulka suhkur ja munad.
3) Sega jahu soolaga ja lisa tasapisi tainale.
4) Küpseta tainast õrnalt võiga määritud vormis 180 kraadi juures 20-25 minutit.
5) Lase põhjal jahtuda ja lõika siis pooleks.
6) Kata alumine pool ühtlaselt kakaokohupiima ja hakitud virsikutega.
7) Aseta peale teine pool ning mikserda vahukoor suhkru ja kakaoga tugevaks vahuks.
8) Kata spaatli abiga koogi ääred vahukoorega ja peale pane vahukoor tordipritsiga. Kui tordipritsi ei ole, võid katta koogi lihtsal ühtlaselt vahukoorega või kasutada kilekotti ja teha selle nurka auk.
9) Enne serveerimist lase koogil vähemalt paar tundi külmas seista.
Tänu vanematele on mind ootamas seened, millega varsti midagi põnevat ette võtan ja teiega jagan. Samuti ootavad proovimist paraguayad, mida mina enne oma elus söönud ei ole. Kohtumiseni ehk siis järgmise retseptini...
No comments:
Post a Comment