8/26/2010

Päev köögis ehk ettevalmistused sünnipäevaks

Eilne päev oli väsitav, aga selle korvasid mitmekordselt head maitseelamused ja toredad külalised ;). Menüü koostamisel otsisin ideid toidutarest, kuid nagu minule omane läksin poole retsepti pealt ikka oma rada pidi edasi. Siia postitusse panen kirja toidutare leiud- Brie juustu suupisted ja Kohupiimakook vaarikate ja valge šokolaadiga. muudetud kujul. Teised retseptid, mis on ainult enda fantaasiat kasutades loodud, panen kirja eraldi. Igatahes need kaks retsepti on kindlasti väärt järgi proovimist, sest mõlemad olid õhtuks laua pealt kadunud ja kõik kiitsid.

Kahe juustu suupisted

Antud kogusest saab 16 tk.

Vaja läheb:

8 viilu röstsaia
tomati-basiiliku merevaiku
200g brie juustu
100g sinihallitusjuustu
väike purk konserv-virsikut
kaunistamiseks basiiliku lehti



Valmistamine:

1) Lõika röstsaia viilud pooleks ja lõika ära ääred.
2) Määri saiale õhuke kiht merevaiku.
3) Aseta saiale juustud ja pane ahju 225 kraadi juures umbes 5 minutiks.
4) Lõika peale viil virsikut ja kindlasti pane peale paar lehte basiilikut, mis on imehea lõpptulemuse saavutamiseks väga vajalikud :)
5) Serveeri soojalt!

Marjakook valge šokolaadiga

Sellise tibukollase koogi saavutasin ma toiduvärvi abiga. Mulle lihtsalt tundus, et nende marjadega sobiks see kollane värv ideaalselt- maitset see muidugi ei mõjuta ja poodi nüüd selle pärast pole vaja joosta.








Vaja läheb:

Põhi:

100g võid
0,5dl suhkrut
1 muna
50g hapukoort
150g nisujahu

Täidis:

400g kohupiima
200g valget šokolaadi
0,5dl suhkrut
1spl tärklist
3 muna
150g mustikaid ja punaseid sõstraid
20ml kohvikoort

Valmistamine:

1) Sulata või ja sega suhkruga.
2) Vahusta segu muna ja hapukoorega.
3) Lisa tasapisi jahu, kuni saad ühtlase taigna ja pane taigen vormi. Kõige lihtsam on taigen ühtlaselt põhjale jaotada käte abiga.
4) Eelküpseta põhi ahjus 175 kraadi juures 10 minutit ja valmista samal ajal täidis.
5) Täidise tegemist alusta šokolaadi sulatamisega väheses kohvikoores. Sulatamisel jälgi, et nõua oleks kuiv. Kui sulatad šokolaadi veevannis,siis ära pealmist kaussi liiguta enne kui šokolaad on sulanud, sest ka aurust piisab, et šokolaad ära rikkuda.
6) Pane kohupiim kaussi ja mikserda hulka suhkur, munad ja tärklis. Soovikorral ka toiduvärv.
7) Mikserda kiiresti šokolaad kohupiima hulka, et see ei jõuaks tahkuda.
8) Vala täidis põhjale ja pane peale marjad.
9) Küpseta 175 kraadi juures umbes 35-45 minutit, kuni ääred on pruunid ja segu keskelt enam-vähem tahke. Võid täidise küpsust testida hambatikuga.
10) Lase enne serveerimist koogil vormis jahtuda.

Sünnipäeva menüüs oli veel Täidetud sea kaelakarbonaadVürtsikas maisisalat ja Hakklihapirukad päikesekuivatatud tomatitega.

2 comments:

Martin said...

See kahe juustu suupiste oli maaväliselt maitsev! :)

Maarja said...

Tore, et maitses..kuigi ma juba tean seda:)ja kindlasti hakkan ma seda ka edaspidi pakkuma!