8/26/2010

Hakklihapirukad päikesekuivatatud tomatitega.

Ja viimasena sünnipäevaseeriast tulevad hakklihapirukad. Antud kogusest sai 12 pirukat.

Vaja läheb:

500g lehttainast
300g hakkliha
1tl taluvõid
1 sibul
100g päikesekuivatatud tomateid
5tl inglise sinepit
6 basiiliku lehte
1 muna
Maitsestamiseks soola, pipart ja suhkrut. Peale seesamiseemneid.

Valmistamine:

1) Rulli tainas õhemaks ja lõika 12 võrdseks osaks ( mina lõikasin 3x4 tükki).
2) Pane pannile või ja sinep ning lisa hakitud sibul ja tomatid. Prae pannil kuni sibul hakkab klaasjaks muutuma.
3) Lisa hakkliha ja küpseta tasasel kuumusel, et hakkliha ei muutuks pruuniks. Tee hakkliha võimalikult peeneks.
4) Kui hakkliha valmis lisa hakitud basiilik ja võta segu tulelt.
5) Täida taina tükid hakkliha seguga ja pintselda ääred lahtiklopitud munaga, et pirukad paremini kinni püsiks. Võid ääred kinni vajutada sõrmedega või näiteks noa pealmise äärega.
6) Pintselda täidetud pirukad ka pealt munaga ja raputa peale seesamiseemned.
7) Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-18 minutit.

No comments: