Vaja läheb:
põhi:
250g võid
250g jahu
1tl soola
100ml külma vett
täidis:
600g kukeseeni
50g võid
1 sibul
1 paprika
100g riivjuustu
3sl majoneesi
tilli
maitsestamiseks soola ja pipart
piruka määrimiseks 1 muna ja peale panemiseks seesamiseemneid
Valmistamine:
1) Esimesena valmista tainas. Sõtku või soola ja jahuga enam-vähem ütlaseks ja lisa siis aeg-ajalt külm vesi. Jäta tainas 20 minutiks külmkappi.
2) Võta tainas külmast ja vormi võimalikult ühtlaseks ristkülikuks. Rulli jahusel pinnal ainult ühte pidi 3 korda pikemaks umbes 20x50cm tükiks (ürita ääred sirged hoida). Voldi ülemine 1/3 tainast keskele alla ja alumine kolmandik üles selle peale.
3) Keera tainast veerandi võrra ehk kui tainas on sul ees laiuti siis keera see nüüd pikuti. Rulli uuesti ainult ühte pidi kolm korda pikemaks ja voldi uuesti kokku nagu eelmises punktis kirjeldatud. Jäta enne kasutamist vähemalt 20 minutiks toidukilega kaetuna külma ja rulli siis piruka jaoks parajaks tükiks.
4) Eelsoojenda ahi 225 kraadini ja alusta täidise tegemist. Prae väheses võis seened ja sibul. Kui seened ja sibul on peaaegu pehmed lisa ka paprika, till ja maitseained. Jahuta segu ning lisa majonees ja riivjuust.
5) Rulli tainas lahti pane segu ühele poolele ja suru ääred kinni. Klopi muna lahti ja pintselda pirukas munaga. Lõika noaga pirukale lõhed ja kata seesamiseemnetega.
6) Küpseta 225 kraadi juures umbes 15 minutit kuni pirukas on pealt pruunikaks läinud.
6) Küpseta 225 kraadi juures umbes 15 minutit kuni pirukas on pealt pruunikaks läinud.
7) Pirukas on jahtunult isegi parem, aga võib ka soojalt serveerida.
No comments:
Post a Comment