Minu maitseelamused oma kodu kokana. Retseptid igapäevastest toitudest ja piduroogadest, mis hästi välja tulnud.
8/14/2010
Feta-paprikalasanje
Lasanje on üks minu lemmiktoitudest, mida on lihtne valmistada ja vastavalt kodus olemasolevale retsepti muuta. Seni ei ole eksperimenteerimisega veel kunagi lõpptulemuses pettuma pidanud. Siin on üks paljudest võimalustest. Ühe kihi jaoks on arvestatud 6 lasanjeplaati ja kogusest saab umbes 8 portsjonit.
Vaja läheb:
24 lasanjeplaati
450g hakkliha
hakkliha maitseainet
1 suur sibul
3 küüslaugu küünt
2 paprikat
500g bolognese kastet
2sl hakitud basiilikut
300g feta juust
200g tavalist juustu
800ml juustu või becameli kastet
Valmistamine:
1) Haki sibul ja küüslauk ning prae pannil koos hakklihaga.
2) Lisa hakkliha maitseaine ja hakitud basiilik. Kui hakkliha on korralikult läbi praetud vala pannile bolognese kaste ja hauta umbes 5 minutit.
3) Riivi tavaline juust ja tükelda feta juust. Jäta osa juustust kõige peale panemiseks.
4) Valmista kaste, mina kasutasin juustusupi pulbrit.
5) Lao vormi põhja esimene kiht lasanje plaate.
6) Lasanje peale laota hakklihasegu, juustud ja neljandik kastmest. Tee samamoodi ka järgmised kihid. Kõige peale jäta lasanje plaadid ja kalla peale alles jäänud kaste.
7) Kata vorm fooliumiga ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Pane peale juustud ja küseta ilma fooliumita veel 5 minutit.
Sildid:
Ahju- ja vormiroad
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment