Juba jõuludeks saadud gaasipõleti ootas eelmise nädalani riiulis oma aega ja lõpuks see kätte jõudis. Esimene kord brüleekreemi teha õnnestus täitsa hästi. Natuke jäi lõpptulemus liiga magus(vähendasin retseptis suhkru kogust) ja piisavalt külm ei olnud ka, sest lihtsalt ei suutnud vorme hommikuni külma jätta. Kui oleks rohkem kannatust ja vähem suhkrut olnud siis oleks saanud imehea magustoidu.
Vaja läheb:
4dl vahukoort
4 munakollast
1 vaniljekaun
1 sidruni riivitud koor
50g suhkrut
0,5tl soola
pruuni suhkrut(peale)
Valmistamine:
1) Vahusta munakollased soola ja suhkruga.
2) Kuumuta koor koos riivitud sidrunikoore, poolitatud vaniljekauna ja selle seemnetega peaaegu keemiseni, kuid päris keema ei tohi lasta.
3) Lisa pidevalt segades ettevaatlikult piim munakollastele.
4) Pane brüleevormid suurema vormi sisse ja täida see vähemalt pooleni sooja veega. Täida brüleevormid kallates kreemi läbi sõela.
5) Küpseta ahjus 150 kraadi juures 30-40 minutit. Väga palju oleneb siin ahjust. Kontrolli valmidust vorme ettevaatlikult loksutades. Kui kreem ainult natuke väriseb, nagu tarretis peaks see valmis olema. Kui mõni vorm on teistest aeglasemalt küpsenud võib need vormid jätta ahjust välja kuuma vette järelküpsema.
6) Kui kreem on jahtunud pane vormid vähemalt paariks tunniks kuni üleöö külmkappi.
7) Kata brüleekreem suhkruga ja karamelliseeri suhkrukiht.
8) Serveeri kohe!
No comments:
Post a Comment