11/09/2010

Suhkrumassiga kaetud virsiku-kohupiimatort

Retsepti ma siia ei lisa kuna kõik sai tehtud nö käigu pealt ja tunnetuslikult. Tegemist on tavalise biskviidiga, mille vahel aprikoosimoos ja kohupiima-kondenspiima segu.  Kaetud on kook võikreemiga, mis kahjuks korraliku tuhksuhkru puudumise tõttu jäi vähe ebaühtlane ja päris peal on vahukommidest tehtud suhkrumass. Selle valmistamine on paras mäkerdamine, aga tulemus on seda väärt. Vaja läheb ainult vahukomme, tuhksuhkrut ja vett ning ongi valmis hästi käsitletav mass, millega torte ja kooke katta. Tuleb ainult vahukommid mikrolaineahjus või veevannikohal mõne spl veega sulatada ja lisada niipalju tuhksuhkrut, et mass oleks hästi vormitav, kuid mitte enam liiga kleepuv-ühesõnaga konsistentsilt midagi plastiliini taolist. Ja veel võib lisada erinevaid essentse või toiduvärve. Toiduvärvi ma ka lisasin, aga need ei tohi kindlasti mitte olla vedelad ja hea oleks lisada juba sulatamise käigus. Siin siis tulemus..ja seda ka veel, et tort valmis minu  vanemate pulma aastapäevaks. Palju õnne teile veelkord! :)
Lisan siia veel ühe pildi retseptita tordist, mis pärineb juba augustist, aga pole märganud seda siia lisada.

No comments: