Inspiratsioon tuli sellisest retseptist: http://www.toidutare.ee//retsept.php?id=7580 , milles tegin väikeseid muudatusi.
Vaja läheb:
1,5kg sea selja-või kaelakarbonaadi
200ml vahukoort
200ml konjakit
2 keskm. sibulat
300g šampinjone
maitsestamiseks suhkrut,soola ja pipart
võid
Valmistamine:
Mina tegin terve karbonaadi tüki ahjus, mitte viiludena nagu originaalretseptis. Esmalt tuleks šampinjonid võis koos sibulaga pruunistada ja siis vahukoor ja konjak kuumutada ning vastavalt soovile maitsestada. Mina lisasin ka natuke suhkrut. Eelnevalt maitsestatud liha pane esmalt ahju umbes 200 kraadi juurede kuniks liha on pealt pruun. Seejärel vala see üle eelnevalt valminud seguga ja kata vorm fooliumiga ning alanda temperatuuri 175 kraadini. Liha vajab ahjus umbes 1h kilo kohta.
No comments:
Post a Comment